Festiwal Sztukmistrzów Lublin 2017

Hubert Sawicki

• #1 Napisany:
    Pod koniec lipca rusza w Lublinie ten doroczny festiwal. Byliście? Polecacie? Wygląda świetnie:)
    http://sztukmistrze.eu/program/
  • #2 Napisany:
    Mieszkałam w Lublinie jakiś czas i polecam wybrać się na ten festiwal, choćby na jeden dzień. Stare miasto zamienia się po prostu w scenę, jest dużo atrakcji, w dzień i w nocy. To dobra okazja żeby pozwiedzać Lublin. Zobacz na pewno Centrum Spotkania Kultur, wybudowane po ponad 20 latach. Pięknie jest!
  • #3 Napisany:
    Zdecydowanie warto! Ten festiwal jest już chyba dość popularny, też na świecie. Szkoda, że nie pisałeś wcześniej, bo niedawno była w Lublinie Noc Kultury. Też dużo się działo!!
  • #4 Napisany:
    Dzięki za rekomendacje! Na pewno się wybiorę. Może podpowiecie gdzie warto się zatrzymać na nocleg po kosztach i gdzie dobrze zjeść domowy obiad?
  • #5 Napisany:
    Najtaniej będzie chyba w akademiku, których jest dużo. A że to wakacje to pokoje będą wolne. Tam noc kosztuje od 45zł. W hotelach jest drożej, szczególnie w centrum, więc warto poszukać czegoś w dalszej dzielnicy ale z dobrym dojazdem.
  • #6 Napisany:
    Warto dodać, że akademiki są blisko Starego Miasta jednak ;)
  • #7 Napisany:
    Dzięki! jeszcze zastanowię się nad tym noclegiem, bo oferty są kuszące, ale jak to w wakacje - droższe. Jeszcze powiedzcie gdzie warto coś zjeść oprócz lubelskiego cebularza ;)
  • #8 Napisany:
    W Lublinie kiedyś byłam w knajpce żydowskiej na Starym Mieście , nazywa się Mandragora, polecam serdecznie! Nawet kelnerki są tam ciekawie ubrane. A na kawę to do Kawki na Okopowej :)
  • #9 Napisany:
    Czytałem też że warto odwiedzić Stół i Wół, ale opinie już są skrajne. Byłaś może?
  • #10 Napisany:
    Byłem na tym festiwalu jakieś 3 lata temu i bardzo dobrze go wspominam. Spałem tam w Folk Hostelu w samym centrum (Krakowskie przedmieście), ceny jak na taką lokalizację są super! Co warto zjeść? Pamiętam pyszną pizzę na miasteczku akademickim, wchodzi się tam po schodkach, ale nie pamiętam niestety nazwy...
  • #11 Napisany:
    Dowiem się ;-)

Nasi partnerzy