Inspiracje!

Janka Zalik

• #1 Napisany:
    Co robicie zanim zaczniecie pisać? Co was inspiruje?
  • #2 Napisany:
    Widzę, że nikt nie chce zdradzić swoich sztuczek ;-) Chętnie podzielę się tym co mi pomaga - najlepiej pisze mi się na urlopie. Nie lubię długich form, a te krótkie lepiej mi wychodzą jak mój mózg odpoczywa. Czasem mam taki dzień, że po prostu mam wolne i nie myślę o pisaniu, a pomysły same kłębią się wtedy w głowie.
  • #3 Napisany:
    Notujecie sobie gdzieś pomysły?
  • #4 Napisany:
    Zawsze mam ze sobą jakiś notatnik :) Może podzielicie się najdziwniejszymi miejscami na których notujecie?
  • #5 Napisany:
    Notatnik kołowy może nie jest dziwny, ale zazwyczaj na nim notuję. Pojedyncze wyrazy zapisuję na ręku, ewentualnie na serwetkach i kiedyś zdarzyło mi się pisać na ścianie, ale dało się zmyć :)
  • #6 Napisany:
    Kilka lat temu, zaraz po maturze wybrałem się z kolegą na wycieczkę po Europie. Zbierałem wtedy materiał na książkę, której niestety nie udało się wydać, ale za to mam na koncie kilka opublikowanych reportaży, też w prasie. Generalnie inspirują mnie rozmowy i ludzie, bo każdy ma jakąś historię do opowiedzenia. To niewyczerpane źródło.
  • #7 Napisany:
    Zgadzam się ;) Mi podróże bardzo pomagają w byciu kreatywną. Więcej piszę jak wrócę z jakiegoś wyjazdu. Odkrywanie nowych krajów też nanosi mi zaraz pomysły na nowe projekty, piszę z pasją i wierzę że w końcu wydam swój tomik wierszy ;)
  • #8 Napisany:
    Ewentualnie można inspirować się filmami i książkami. Bardzo dużo czytam o swojej profesji, zawsze znajdę jakiś smaczek
  • #9 Napisany:
    Też noszę notatnik i zapisuję wszystko (dosłownie) co mi przychodzi do głowy. Czasem przed snem też mam fajne pomysły, które później zapominam ;)
  • #10 Napisany:
    Nie ma to jak notatnik koło łóżka, bo zaraz po obudzeniu można zapisać pomysły :)
  • #11 Napisany:
    A ja lubię pracować wszędzie, tylko nie w domu. W domu trudniej być kreatywny, kiedy nic się wokół nie dzieje ..

Nasi partnerzy